Saturday, August 7, 2010

başlangıçtan geriye doğru sayarken








Leonardo DiCaprio sanki bizzat '''lütfen teklif edeceğiniz senaryolarda akıl oyunları olsun ,gel-git halleri filmi sarsın sarmalasın''' demişcesine artık nerdeyse her filminde beyin hücrelerimizle şaşırtıcı durumlara girmekteyiz.''Zindan Adası'' filminde bu düşünce pek hoşuma gitmesede ''inception'' için ''olmuş'' demek dışında ağızdan başka bir laf çıkmamakta.

Filmin konusu zor ve çok orjinal öncelikle.Efektler ,mekanlar inandırıcılık adına şov yapıyorlar adeta.Inception'da giriş-gelişme-sonuç pek bir muntazam ,film o kadar yoğun geçiyor ki,hem heyecan hiç düşmüyor hem de devamlı 'düşünür insan' vaziyetinde ''Aaaa ne olacak şimdi'nin cevabını bulma hissi ve hırsı oluşuyor.

Konuya gelince,mesleği bilinç altında ki düşünceleri çekip almak olan Dom Cobb(leo) çocuklarına kavuşmak uğruna zor ve riskli bir görev olan düşünceleri çekmek yerine ,düşünce yerleştirme yani ''başlangıç'' gibi bir görevi üstlenir.5 kişilik bir ekip oluşturduktan sonra iş başı yapılır.
Gerçeklerimizi ve kafamızda yarattığımız dünyanın ''gerçekliği'' arasında ki geliş gidişi film boyunca derinden hissettiriyorlar.Oyuncularında şahane bir bütün oluşturması güzel bir film kavramının içini dolu dolu söyletmekte.

Filmi burada yazmamım sebebi tavsiye içerikli oluşudur elbetteki.Söylememe gerek var mı bilmiyorum ama ,İzleyinnnn......!!!!!!

No comments:

Post a Comment

gsm

her türlü film çeker!

Followers

moda göre takıl